Sirpa tilasi minulta kakun, jonka halusi viedä työkavereilleen kahvipöytään. Kakun piti olla gluteeniton, täytteeksi jotain suklaista ja sinisiä kukkia koristeeksi..

Gluteeniton kakkupohja: (Ohje Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut)

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi massaan.

3. Kaada massa voideltuun vuokaan (20cm)

4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-40 min.

 

 

Kuorrutus ja koristeet on sokerimassaa. Pursorukset Flora vispiä, jonka värjäsin pastaväreillä. Lopuksi suihkin helmiäistä :) Täytteenä suklaamousse.  Aika hempeä tästä tuli.. Mutta toivottavasti kelpaa!