Kokeilin tällaista kahvikakkua, jonka reseptin löysin Kotivinkin Jouluherkut lehdestä. Ensiksi hieman vieroksuin tuota punaviiniä, koska en voi sietää punaviinin makua.. Mutta todella hyvä kahvikakku!
Punaviinisuklaakakku
200g voita
2.5dl sokeria
4 luomukananmunaa (itse laitoin tavallisia)
3.5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
2tl kaakaojauhetta
1dl tummaa suklaata karkeana rouheena (itse laitoin Fazerin joulusuklaata)
2dl punaviiniä
1. Voitele kahden litran kakkuvuoka
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää suklaarouhe jauhoseokseen.
3. Erottele valkuaiset keltuaisista.
4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
5. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri toisessa kulhossa.
6. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi- sokerivaahtoon kokoajan vatkaten.
7. Lisää punaviiniä vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseoksen kanssa.
8. Kääntele viimeiseksi valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
9. Paista kakku uunin keskiritilätasolla 180 asteessa n. tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele mielesi mukaan.
Kommentit