Tällaisia muffareita meillä oli itsenäisyyspäivän kahvipöydässä.

Piparimuffinit (n. 12 kpl)

100 g voita tai margariinia

1 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1 prk (200g) vaniljarahkaa (itse laitoin appelsiini tuorejuustoa)

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl keltaisia rusinoita (vaihdoin tilalle n.80 g rouhittua Fazerin tummaa suklaata)

2 tl piparkakkumaustetta

2 1/2 tl leivinjauhetta (laitoin 2 tl)

 

1. Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kevyesti.

2. Vatkaa joukkoon kananmunat ja lisää rahka.

3. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Jaa taikina muffinivuokiin (paperisiin muffinipellillä tai silikonivuokiin). Paista 200 asteessa n. 12 min.

5. Anna muffinien jäähtyä ja koristele haluamalla tavallasi.

Ohje muffinsseihin on lainattu Mansikkamäen Ebeltä. Muffareiden päällä on marsipaania ja sen alla Flora vispiä. Kirjoitus on pikeeriä ja lumihiutaleet sokerimassaa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!